Category Archives: Poojas

Goddess – Ashtalakshmi ashtrotham

அஷ்டலட்சுமி அஷ்டோத்திர சத நாமாவளி
ஓம் அகில லட்சுமியை நம:
ஓம் அன்ன லட்சுமியை நம:
ஓம் அலங்கார லட்சுமியை நம:
ஓம் அஷ்ட லட்சுமியை நம:
ஓம் அமிர்த லட்சுமியை நம:
ஓம் அமர லட்சுமியை நம:
ஓம் அம்ச லட்சுமியை நம:
ஓம் அபூர்வ லட்சுமியை நம:
ஓம் ஆதி லட்சுமியை நம:
ஓம் ஆத்ம லட்சுமியை நம:

ஓம் ஆனந்த லட்சுமியை நம:
ஓம் இஷ்ட லட்சுமியை நம:
ஓம் இன்ப லட்சுமியை நம:
ஓம் இதய லட்சுமியை நம:
ஓம் ஈஸ்வர்ய லட்சுமியை நம:
ஓம் ஈகை லட்சுமியை நம:
ஓம் உண்மை லட்சுமியை நம:
ஓம் உதய லட்சுமியை நம:
ஓம் உத்தம லட்சுமியை நம:
ஓம் உபாசன லட்சுமியை நம:

ஓம் ஊர்ஜித லட்சுமியை நம:
ஓம் எட்டு லட்சுமியை நம:
ஓம் ஏக லட்சுமியை நம:
ஓம் ஐஸ்வர்ய லட்சுமியை நம:
ஓம் ஒற்றுமை லட்சுமியை நம:
ஓம் ஒளிப்பிரகாச லட்சுமியை நம:
ஓம் ஓங்கார லட்சுமியை நம:
ஓம் ஒளதர்ய லட்சுமியை நம:
ஓம் ஒளஷத லட்சுமியை நம:
ஓம் ஒளபாஷன லட்சுமியை நம:

ஓம் கருணை லட்சுமியை நம:
ஓம் கனக லட்சுமியை நம:
ஓம் கபில லட்சுமியை நம:
ஓம் கந்த லட்சுமியை நம:
ஓம் கஸ்தூரி லட்சுமியை நம:
ஓம் சந்தான லட்சுமியை நம:
ஓம் சங்கு லட்சுமியை நம:
ஓம் சக்கர லட்சுமியை நம:
ஓம் சந்தோஷ லட்சுமியை நம:
ஓம் செல்வ லட்சுமியை நம:

ஓம் சரச லட்சுமியை நம:
ஓம் சகல லட்சுமியை நம:
ஓம் ஞான லட்சுமியை நம:
ஓம் தர்ம லட்சுமியை நம:
ஓம் தன லட்சுமியை நம:
ஓம் தவ லட்சுமியை நம:
ஓம் நவ லட்சுமியை நம:
ஓம் தான லட்சுமியை நம:
ஓம் வைர லட்சுமியை நம:
ஓம் நீல லட்சுமியை நம:

ஓம் முத்து லட்சுமியை நம:
ஓம் பவள லட்சுமியை நம:
ஓம் மாணிக்க லட்சுமியை நம:
ஓம் மரகத லட்சுமியை நம:
ஓம் கோமேதக லட்சுமியை நம:
ஓம் பதுமராக லட்சுமியை நம:
ஓம் வைடூர்ய லட்சுமியை நம:
ஓம் பிரம்ம லட்சுமியை நம:
ஓம் விஷ்ணு லட்சுமியை நம:
ஓம் சங்கர லட்சுமியை நம:

ஓம் சிவ லட்சுமியை நம:
ஓம் ஜோதி லட்சுமியை நம:
ஓம் தீப லட்சுமியை நம:
ஓம் தீன லட்சுமியை நம:
ஓம் தீர்த்த லட்சுமியை நம:
ஓம் திவ்விய லட்சுமியை நம:
ஓம் தான்ய லட்சுமியை நம:
ஓம் வீரலெட்சுமியை நம:
ஓம் வித்யா லட்சுமியை நம:
ஓம் புவ லட்சுமியை நம:

ஓம் விஜய லட்சுமியை நம:
ஓம் விபுல லட்சுமியை நம:
ஓம் விமல லட்சுமியை நம:
ஓம் ஜெய லட்சுமியை நம:
ஓம் கெஜ லட்சுமியை நம:
ஓம் வர லட்சுமியை நம:
ஓம் மஹா லட்சுமியை நம:
ஓம் வேணு லட்சுமியை நம:
ஓம் பாக்கிய லட்சுமியை நம:
ஓம் பால லட்சுமியை நம:

ஓம் பக்த லட்சுமியை நம:
ஓம் பாமா லட்சுமியை நம:
ஓம் புவன லட்சுமியை நம:
ஓம் புனித லட்சுமியை நம:
ஓம் புண்ணிய லட்சுமியை நம:
ஓம் பூமி லட்சுமியை நம:
ஓம் சோபித லட்சுமியை நம:
ஓம் ராம லட்சுமியை நம:
ஓம் சீதா லட்சுமியை நம:
ஓம் ஜெய லட்சுமியை நம:

ஓம் சித்த லட்சுமியை நம:
ஓம் சிங்கார லட்சுமியை நம:
ஓம் ஸ்வர்ண லட்சுமியை நம:
ஓம் நாக லட்சுமியை நம:
ஓம் யோக லட்சுமியை நம:
ஓம் போக லட்சுமியை நம:
ஓம் புவன லட்சுமியை நம:
ஓம் கோமள லட்சுமியை நம:
ஓம் மாத லட்சுமியை நம:
ஓம் பிதா லட்சுமியை நம:

ஓம் வைபவ லட்சுமியை நம:
ஓம் குரு லட்சுமியை நம:
ஓம் தெய்வ லட்சுமியை நம:
ஓம் தாமரை லட்சுமியை நம:
ஓம் நித்திய லட்சுமியை நம:
ஓம் சாந்த லட்சுமியை நம:
ஓம் பிரசன்ன லட்சுமியை நம:
ஓம் மங்கள லட்சுமியை

Gayathri Amman pooja

Gayathri matha is the Goddess of Vedas and Mantras praying her will give our life a Peace and Wisdom.

Procedure for the Pooja is

Read the below given sloka about gayathri matha and offer flowers and  sweet or nuts to God

 

No
Name Mantra
English Name Mantra
1.
ॐ श्री गायत्र्यै नमः।
Om Shri Gayatryai Namah।
2.
ॐ जगन्मात्रे नमः।
Om Jaganmatre Namah।
3.
ॐ परब्रह्मस्वरूपिण्यै नमः।
Om Parabrahmasvarupinyai Namah।
4.
ॐ परमार्थप्रदायै नमः।
Om Paramarthapradayai Namah।
5.
ॐ जप्यायै नमः।
Om Japyayai Namah।
6.
ॐ ब्रह्मतेजोविवर्धिन्यै नमः।
Om Brahmatejovivardhinyai Namah।
7.
ॐ ब्रह्मास्त्ररूपिण्यै नमः।
Om Brahmastrarupinyai Namah।
8.
ॐ भव्यायै नमः।
Om Bhavyayai Namah।
9.
ॐ त्रिकालध्येयरूपिण्यै नमः।
Om Trikaladhyeyarupinyai Namah।
10.
ॐ त्रिमूर्तिरूपायै नमः।
Om Trimurtirupayai Namah।
11.
ॐ सर्वज्ञायै नमः।
Om Sarvagyayai Namah।
12.
ॐ वेदमात्रे नमः।
Om Vedamatre Namah।
13.
ॐ मनोन्मन्यै नमः।
Om Manonmanyai Namah।
14.
ॐ बालिकायै नमः।
Om Balikayai Namah।
15.
ॐ तरुण्यै नमः।
Om Tarunyai Namah।
16.
ॐ वृद्धायै नमः।
Om Vriddhayai Namah।
17.
ॐ सूर्यमण्डलवासिन्यै नमः।
Om Suryamandalavasinyai Namah।
18.
ॐ मन्देहदानवध्वंसकारिण्यै नमः।
Om Mandehadanavadhvansakarinyai Namah।
19.
ॐ सर्वकारणायै नमः।
Om Sarvakaranayai Namah।
20.
ॐ हंसारूढायै नमः।
Om Hansarudhayai Namah।
21.
ॐ गरुडारूढायै नमः।
Om Garudarudhayai Namah।
22.
ॐ वृषभारूढायै नमः।
Om Vrishabharudhayai Namah।
23.
ॐ शुभायै नमः।
Om Shubhayai Namah।
24.
ॐ षट्कुक्षिण्यै नमः।
Om Shatkukshinyai Namah।
25.
ॐ त्रिपदायै नमः।
Om Tripadayai Namah।
26.
ॐ शुद्धायै नमः।
Om Shuddhayai Namah।
27.
ॐ पञ्चशीर्षायै नमः।
Om Panchashirshayai Namah।
28.
ॐ त्रिलोचनायै नमः।
Om Trilochanayai Namah।
29.
ॐ त्रिवेदरूपायै नमः।
Om Trivedarupayai Namah।
30.
ॐ त्रिविधायै नमः।
Om Trividhayai Namah।
31.
ॐ त्रिवर्गफलदायिन्यै नमः।
Om Trivargaphaladayinyai Namah।
32.
ॐ दशहस्तायै नमः।
Om Dashahastayai Namah।
33.
ॐ चन्द्रवर्णायै नमः।
Om Chandravarnayai Namah।
34.
ॐ विश्वामित्रवरप्रदायै नमः।
Om Vishvamitravarapradayai Namah।
35.
ॐ दशायुधधरायै नमः।
Om Dashayudhadharayai Namah।
36.
ॐ नित्यायै नमः।
Om Nityayai Namah।
37.
ॐ सन्तुष्टायै नमः।
Om Santushtayai Namah।
38.
ॐ ब्रह्मपूजितायै नमः।
Om Brahmapujitayai Namah।
39.
ॐ आदिशक्त्यै नमः।
Om Adishaktyai Namah।
40.
ॐ महाविद्यायै नमः।
Om Mahavidyayai Namah।
41.
ॐ सुषुम्नाख्यायै नमः।
Om Sushumnakhyayai Namah।
42.
ॐ सरस्वत्यै नमः।
Om Saraswatyai Namah।
43.
ॐ चतुर्विंशत्यक्षराढ्यायै नमः।
Om Chaturvinshatyaksharadhyayai Namah।
44.
ॐ सावित्र्यै नमः।
Om Savitryai Namah।
45.
ॐ सत्यवत्सलायै नमः।
Om Satyavatsalayai Namah।
46.
ॐ सन्ध्यायै नमः।
Om Sandhyayai Namah।
47.
ॐ रात्र्यै नमः।
Om Ratryai Namah।
48.
ॐ प्रभाताख्यायै नमः।
Om Prabhatakhyayai Namah।
49.
ॐ सांख्यायनकुलोद्भवायै नमः।
Om Sankhyayanakulodbhavayai Namah।
50.
ॐ सर्वेश्वर्यै नमः।
Om Sarveshvaryai Namah।
51.
ॐ सर्वविद्यायै नमः।
Om Sarvavidyayai Namah।
52.
ॐ सर्वमन्त्राद्यै नमः।
Om Sarvamantradyai Namah।
53.
ॐ अव्ययायै नमः।
Om Avyayayai Namah।
54.
ॐ शुद्धवस्त्रायै नमः।
Om Shuddhavastrayai Namah।
55.
ॐ शुद्धविद्यायै नमः।
Om Shuddhavidyayai Namah।
56.
ॐ शुक्लमाल्यानुलेपनायै नमः।
Om Shuklamalyanulepanayai Namah।
57.
ॐ सुरसिन्धुसमायै नमः।
Om Surasindhusamayai Namah।
58.
ॐ सौम्यायै नमः।
Om Saumyayai Namah।
59.
ॐ ब्रह्मलोकनिवासिन्यै नमः।
Om Brahmalokanivasinyai Namah।
60.
ॐ प्रणवप्रतिपाद्यार्थायै नमः।
Om Pranavapratipadyarthayai Namah।
61.
ॐ प्रणतोद्धरणक्षमायै नमः।
Om Pranatoddharanakshamayai Namah।
62.
ॐ जलाञ्जलिसुसन्तुष्टायै नमः।
Om Jalanjalisusantushtayai Namah।
63.
ॐ जलगर्भायै नमः।
Om Jalagarbhayai Namah।
64.
ॐ जलप्रियायै नमः।
Om Jalapriyayai Namah।
65.
ॐ स्वाहायै नमः।
Om Svahayai Namah।
66.
ॐ स्वधायै नमः।
Om Svadhayai Namah।
67.
ॐ सुधासंस्थायै नमः।
Om Sudhasansthayai Namah।
68.
ॐ श्रौषट्वौषट्वषट्क्रियायै नमः।
Om Shraushatvaushatvashatkriyayai Namah।
69.
ॐ सुरभ्यै नमः।
Om Surabhyai Namah।
70.
ॐ षोडशकलायै नमः।
Om Shodashakalayai Namah।
71.
ॐ मुनिबृन्दनिषेवितायै नमः।
Om Munibrindanishevitayai Namah।
72.
ॐ यज्ञप्रियायै नमः।
Om Yagyapriyayai Namah।
73.
ॐ यज्ञमूर्त्यै नमः।
Om Yagyamurtyai Namah।
74.
ॐ स्रुक्स्रुवाज्यस्वरूपिण्यै नमः।
Om Sruksruvajyasvarupinyai Namah।
75.
ॐ अक्षमालाधरायै नमः।
Om Akshamaladharayai Namah।
76.
ॐ अक्षमालासंस्थायै नमः।
Om Akshamalasansthayai Namah।
77.
ॐ अक्षराकृत्यै नमः।
Om Aksharakrityai Namah।
78.
ॐ मधुछन्दसे नमः।
Om Madhuchhandase Namah।
79.
ॐ ऋषिप्रीतायै नमः।
Om Rishipritayai Namah।
80.
ॐ स्वच्छन्दायै नमः।
Om Svachchhandayai Namah।
81.
ॐ छन्दसांनिधये नमः।
Om Chhandasannidhaye Namah।
82.
ॐ अङ्गुलीपर्वसंस्थानायै नमः।
Om Anguliparvasansthanayai Namah।
83.
ॐ चतुर्विंशतिमुद्रिकायै नमः।
Om Chaturvinshatimudrikayai Namah।
84.
ॐ ब्रह्ममूर्त्यै नमः।
Om Brahmamurtyai Namah।
85.
ॐ रुद्रशिखायै नमः।
Om Rudrashikhayai Namah।
86.
ॐ सहस्रपरमाम्बिकायै नमः।
Om Sahasraparamambikayai Namah।
87.
ॐ विष्णुहृदयायै नमः।
Om Vishnuhridayayai Namah।
88.
ॐ अग्निमुख्यै नमः।
Om Agnimukhyai Namah।
89.
ॐ शतमध्यायै नमः।
Om Shatamadhyayai Namah।
90.
ॐ दशावरणायै नमः।
Om Dashavaranayai Namah।
91.
ॐ सहस्रदलपद्मस्थायै नमः।
Om Sahasradalapadmasthayai Namah।
92.
ॐ हंसरूपायै नमः।
Om Hansarupayai Namah।
93.
ॐ निरञ्जनायै नमः।
Om Niranjanayai Namah।
94.
ॐ चराचरस्थायै नमः।
Om Characharasthayai Namah।
95.
ॐ चतुरायै नमः।
Om Chaturayai Namah।
96.
ॐ सूर्यकोटिसमप्रभायै नमः।
Om Suryakotisamaprabhayai Namah।
97.
ॐ पञ्चवर्णमुख्यै नमः।
Om Panchavarnamukhyai Namah।
98.
ॐ धात्र्यै नमः।
Om Dhatryai Namah।
99.
ॐ चन्द्रकोटिशुचिस्मितायै नमः।
Om Chandrakotishuchismitayai Namah।
100.
ॐ महामायायै नमः।
Om Mahamayayai Namah।
101.
ॐ विचित्राङ्ग्यै नमः।
Om Vichitrangyai Namah।
102.
ॐ मायाबीजनिवासिन्यै नमः।
Om Mayabijanivasinyai Namah।
103.
ॐ सर्वयन्त्रात्मिकायै नमः।
Om Sarvayantratmikayai Namah।
104.
ॐ सर्वतन्त्ररूपायै नमः।
Om Sarvatantrarupayai Namah।
105.
ॐ जगद्धितायै नमः।
Om Jagaddhitayai Namah।
106.
ॐ मर्यादापालिकायै नमः।
Om Maryadapalikayai Namah।
107.
ॐ मान्यायै नमः।
Om Manyayai Namah।
108.
ॐ महामन्त्रफलप्रदायै नमः।
Om Mahamantraphalapradayai Namah।

Tamil version is there in this picture

 

You can also reside Gayathri Mantra for about 24 or 108 times

om bhūr bhuvaḥ svaḥtát savitúr váreṇ(i)yaṃbhárgo devásya dhīmahidhíyo yó naḥ prachodayāt

 

 

 

 

Mahalakshmi pooja

Mahalakshmi Pooja is done for Goddess Lakshmi seeking her blessing of  wealth in life

The Procedure for pooja is to read the below mentioned sloka and offer flowers or kumkum , Sweet or Nuts to God.

No
Name
Name Mantra
Name Meaning
1.
प्रकृति
Prakriti
ॐ प्रकृत्यै नमः।
Om Prakrityai Namah।
Nature
2.
विकृति
Vikriti
ॐ विकृत्यै नमः।
Om Vikrityai Namah।
Multi-Faceted Nature
3.
विद्या
Vidya
ॐ विद्यायै नमः।
Om Vidyayai Namah।
Wisdom
4.
सर्वभूतहितप्रदा
Sarvabhutahitaprada
ॐ सर्वभूतहितप्रदायै नमः।
Om Sarvabhutahitapradayai Namah।
Granter of Universal Niceties
5.
श्रद्धा
Shraddha
ॐ श्रद्धायै नमः।
Om Shraddhayai Namah।
Devoted
6.
विभूति
Vibhuti
ॐ विभूत्यै नमः।
Om Vibhutyai Namah।
Wealth
7.
सुरभि
Surabhi
ॐ सुरभ्यै नमः।
Om Surabhyai Namah।
Celestial Being
8.
परमात्मिका
Paramatmika
ॐ परमात्मिकायै नमः।
Om Paramatmikayai Namah।
Omnipresence
9.
वाचि
Vachi
ॐ वाचे नमः।
Om Vache Namah।
Nectar-Like Speech
10.
पद्मलया
Padmalaya
ॐ पद्मालयायै नमः।
Om Padmalayayai Namah।
Residing On The Lotus
11.
पद्मा
Padma
ॐ पद्मायै नमः।
Om Padmayai Namah।
Lotus
12.
शुचि
Shuchi
ॐ शुचये नमः।
Om Shuchaye Namah।
Embodiment of Purity
13.
स्वाहा
Swaha
ॐ स्वाहायै नमः।
Om Swahayai Namah।
Shape of Swahadevi (Auspicious)
14.
स्वधा
Swadha
ॐ स्वधायै नमः।
Om Swadhayai Namah।
Shape of Swadhadevi
15.
सुधा
Sudha
ॐ सुधायै नमः।
Om Sudhayai Namah।
Nectar
16.
धन्या
Dhanya
ॐ धन्यायै नमः।
Om Dhanyayai Namah।
Personification of Gratitude
17.
हिरण्मयी
Hiranmayi
ॐ हिरण्मय्यै नमः।
Om Hiranmayyai Namah।
Golden Appearance
18.
लक्ष्मी
Lakshmi
ॐ लक्ष्म्यै नमः।
Om Lakshmyai Namah।
Goddess of Wealth
19.
नित्यपुष्टा
NityaPushta
ॐ नित्यपुष्टायै नमः।
Om NityaPushtayai Namah।
Gaining strength Day By Day
20.
विभा
Vibha
ॐ विभावर्यै नमः।
Om Vibhavaryai Namah।
Radiant
21.
आदित्य
Aditya
ॐ अदित्यै नमः।
Om Adityai Namah।
Radiant Like The Sun
22.
दित्य
Ditya
ॐ दित्ये नमः।
Om Dityai Namah।
Answer Of Prayers
23.
दीपायै
Dipa
ॐ दीपायै नमः।
Om Dipayai Namah।
Flame-Like
24.
वसुधा
Vasudha
ॐ वसुधायै नमः।
Om Vasudhayai Namah।
Earth
25.
वसुधारिणी
Vasudharini
ॐ वसुधारिण्यै नमः।
Om Vasudharinyai Namah।
Bearing the the Burden of Earth
26.
कमला
Kamala
ॐ कमलायै नमः।
Om Kamalayai Namah।
Emanating from the Lotus
27.
कान्ता
Kanta
ॐ कान्तायै नमः।
Om Kantayai Namah।
Consort of Vishnu
28.
कामाक्षी
Kamakshi
ॐ कामाक्ष्यै नमः।
Om Kamakshyai Namah।
One with Attractive Eyes
29.
क्ष्रीरोधसंभवा
क्रोधसंभवा
Kshirodhasambhava
Krodhasambhava
ॐ क्ष्रीरोधसंभवाम् नमः।
ॐ क्रोधसंभवायै नमः।
Om Kshirodhasambhavam Namah।
Om Krodhasambhavayai Namah।
30.
अनुग्रहप्रदा
Anugrahaprada
ॐ अनुग्रहप्रदायै नमः।
Om Anugrahapradayai Namah।
Granter of Good Wishes
31.
बुध्दि
Buddhi
ॐ बुद्धये नमः।
Om Buddhaye Namah।
Wisdom
32.
अनघा
Anagha
ॐ अनघायै नमः।
Om Anaghayai Namah।
Sinless
33.
हरिवल्लभि
Harivallabhi
ॐ हरिवल्लभायै नमः।
Om Harivallabhyai Namah।
Consort of Lord Hari
34.
अशोका
Ashoka
ॐ अशोकायै नमः।
Om Ashokayai Namah।
Dispeller of Sorrows
35.
अमृता
Amrita
ॐ अमृतायै नमः।
Om Amritayai Namah।
Nectar
36.
दीप्ता
Dipta
ॐ दीप्तायै नमः।
Om Diptayai Namah।
Radiant
37.
लोकशोकविनाशि
Lokashokavinashini
ॐ लोकशोकविनाशिन्यै नमः।
Om Lokashokavinashinyai Namah।
Remover of Universal Agonies
38.
धर्मनिलया
Dharmanilaya
ॐ धर्मनिलयायै नमः।
Om Dharmanilayayai Namah।
Establisher of Eternal Law
39.
करुणा
Karuna
ॐ करुणायै नमः।
Om Karunayai Namah।
Compassionate
40.
लोकमात्रि
Lokamatri
ॐ लोकमात्रे नमः।
Om Lokamatre Namah।
Mother of the Universe
41.
पद्मप्रिया
Padmapriya
ॐ पद्मप्रियायै नमः।
Om Padmapriyayai Namah।
Lover of Lotus
42.
पद्महस्ता
Padmahasta
ॐ पद्महस्तायै नमः।
Om Padmahastayai Namah।
Having Lotus-Like Hands
43.
पद्माक्ष्या
Padmakshya
ॐ पद्माक्ष्यै नमः।
Om Padmakshyai Namah।
Lotus-eyed
44.
पद्मसुन्दरी
Padmasundari
ॐ पद्मसुन्दर्यै नमः।
Om Padmasundaryai Namah।
Beautiful Like the Lotus
45.
पद्मोद्भवा
Padmodbhava
ॐ पद्मोद्भवायै नमः।
Om Padmodbhavayai Namah।
One Who Emerged Out of the Lotus
46.
पद्ममुखी
Padmamukhi
ॐ पद्ममुख्यै नमः।
Om Padmamukhyai Namah।
Lotus-Faced
47.
पद्मनाभाप्रिया
Padmanabhapriya
ॐ पद्मनाभप्रियायै नमः।
Om Padmanabhapriyayai Namah।
Beloved of Padmanabha
48.
रमा
Rama
ॐ रमायै नमः।
Om Ramayai Namah।
Pleaser of the Lord
49.
पद्ममालाधरा
Padmamaladhara
ॐ पद्ममालाधरायै नमः।
Om Padmamaladharayai Namah।
Wearer of Lotus Garland
50.
देवी
Devi
ॐ देव्यै नमः।
Om Devyai Namah।
Goddess
51.
पद्मिनी
Padmini
ॐ पद्मिन्यै नमः।
Om Padminyai Namah।
Lotus
52.
पद्मगन्धिनी
Padmagandhini
ॐ पद्मगन्धिन्यै नमः।
Om Padmagandhinyai Namah।
Having the Fragrance of Lotus
53.
पुण्यगन्धा
Punyagandha
ॐ पुण्यगन्धायै नमः।
Om Punyagandhayai Namah।
Having Divine Perfume
54.
सुप्रसन्ना
Suprasanna
ॐ सुप्रसन्नायै नमः।
Om Suprasannayai Namah।
Ever Cheerful and Beaming
55.
प्रसादाभिमुखी
Prasadabhimukhi
ॐ प्रसादाभिमुख्यै नमः।
Om Prasadabhimukhyai Namah।
Emerging to Grant Boons
56.
प्रभा
Prabha
ॐ प्रभायै नमः।
Om Prabhayai Namah।
Radiant Like the Sun
57.
चन्द्रवदना
Chandravadana
ॐ चन्द्रवदनायै नमः।
Om Chandravadanayai Namah।
Moon-Faced
58.
चन्द्रा
Chandra
ॐ चन्द्रायै नमः।
Om Chandrayai Namah।
Cool Like the moon
59.
चन्द्रसहोदरी
Chandrasahodari
ॐ चन्द्रसहोदर्यै नमः।
Om Chandrasahodaryai Namah।
Sister of the Moon
60.
चतुर्भुजा
Chaturbhuja
ॐ चतुर्भुजायै नमः।
Om Chaturbhujayai Namah।
with four arms
61.
चन्द्ररूपा
Chandrarupa
ॐ चन्द्ररूपायै नमः।
Om Chandrarupayai Namah।
Moon-Faced
62.
इन्दिरा
Indira
ॐ इन्दिरायै नमः।
Om Indirayai Namah।
Radiant like the Sun
63.
इन्दुशीतला
Indusheetala
ॐ इन्दुशीतलायै नमः।
Om Indushitalayai Namah।
Cool like the Moon
64.
आह्लादजननी
Ahladajanani
ॐ आह्लादजनन्यै नमः।
Om Ahladajananyai Namah।
Source of Happiness
65.
पुष्टि
Pushti
ॐ पुष्टयै नमः।
Om Pushtayai Namah।
Healthy
66.
शिवा
Shiva
ॐ शिवायै नमः।
Om Shivayai Namah।
Auspicious
67.
शिवकरी
Shivakari
ॐ शिवकर्यै नमः।
Om Shivakaryai Namah।
Source of Auspicious Things
68.
सत्या
Satya
ॐ सत्यै नमः।
Om Satyai Namah।
All Truth
69.
विमला
Vimala
ॐ विमलायै नमः।
Om Vimalayai Namah।
Pure
70.
विश्वजननी
Vishwajanani
ॐ विश्वजनन्यै नमः।
Om Vishwajananyai Namah।
Mother of the Universe
71.
तुष्टि
Tushti
ॐ तुष्टयै नमः।
Om Tushtayai Namah।
Possessor of All Wealth
72.
दारिद्र्यनाशिनी
Daridryanashini
ॐ दारिद्र्यनाशिन्यै नमः।
Om Daridryanashinyai Namah।
Remover of Poverty
73.
प्रीतिपुष्करिणी
Pritipushkarini
ॐ प्रीतिपुष्करिण्यै नमः।
Om Pritipushkarinyai Namah।
One with Pleasing Eyes
74.
शान्ता
Shanta
ॐ शान्तायै नमः।
Om Shantayai Namah।
Full with peace or Calm
75.
शुक्लमाल्यांबरा
Shuklamalyambara
ॐ शुक्लमाल्यांबरायै नमः।
Om Shuklamalyambarayai Namah।
Wearer of White Garland and Attire
76.
श्री
Shri
ॐ श्रियै नमः।
Om Shriyai Namah।
Goddess of fortune
77.
भस्करि
Bhaskari
ॐ भास्कर्यै नमः।
Om Bhaskaryai Namah।
Radiant like the Sun
78.
बिल्वनिलया
Bilvanilaya
ॐ बिल्वनिलयायै नमः।
Om Bilvanilayayai Namah।
Resider Under Bilva Tree
79.
वरारोहा
Vararoha
ॐ वरारोहायै नमः।
Om Vararohayai Namah।
Ready to Offer Boons
80.
यशस्विनी
Yashaswini
ॐ यशस्विन्यै नमः।
Om Yashaswinyai Namah।
Reputed
81.
वसुन्धरा
Vasundhara
ॐ वसुन्धरायै नमः।
Om Vasundharayai Namah।
Daughter of the Earth
82.
उदाराङ्गा
Udaranga
ॐ उदारांगायै नमः।
Om Udarangayai Namah।
Endowed with a Beautiful Body
83.
हरिणी
Harini
ॐ हरिण्यै नमः।
Om Harinyai Namah।
Deer-Like
84.
हेममालिनी
Hemamalini
ॐ हेममालिन्यै नमः।
Om Hemamalinyai Namah।
Having Golden Garlands
85.
धनधान्यकी
Dhanadhanyaki
ॐ धनधान्यकर्ये नमः।
Om Dhanadhanyakaryai Namah।
Bestower of Wealth and Foodgrains
86.
सिध्दि
Siddhi
ॐ सिद्धये नमः।
Om Siddhaye Namah।
Ever Ready to Protect Straina
87.
स्त्रैणसौम्या
Strainasoumya
ॐ स्त्रैणसौम्यायै नमः।
Om Strainasoumyayai Namah।
Showering Goodness on Women
88.
शुभप्रदा
Shubhaprada
ॐ शुभप्रदाये नमः।
Om Shubhapradayai Namah।
Granter of Auspicious Things
89.
नृपवेश्मगतानन्दा
Nripaveshmagatananda
ॐ नृपवेश्मगतानन्दायै नमः।
Om Nripaveshmagatanandayai Namah।
Loves to Live in Palaces
90.
वरलक्ष्मी
Varalakshmi
ॐ वरलक्ष्म्यै नमः।
Om Varalakshmyai Namah।
Granter of Bounty
91.
वसुप्रदा
Vasuprada
ॐ वसुप्रदायै नमः।
Om Vasupradayai Namah।
Bestower of Wealth
92.
शुभा
Shubha
ॐ शुभायै नमः।
Om Shubhayai Namah।
Auspicious
93.
हिरण्यप्राकारा
Hiranyaprakara
ॐ हिरण्यप्राकारायै नमः।
Om Hiranyaprakarayai Namah।
Amidst Gold
94.
समुद्रतनया
Samudratanaya
ॐ समुद्रतनयायै नमः।
Om Samudratanayayai Namah।
Beloved Daughter of the Ocean of Milk
95.
जया
Jaya
ॐ जयायै नमः।
Om Jayayai Namah।
Goddess of Victory
96.
मङ्गला देवी
Mangala Devi
ॐ मंगळा देव्यै नमः।
Om Mangala Devyai Namah।
Most Auspicious
97.
विष्णुवक्षस्स्थलस्थिता
Vishnuvakshassthalasthita
ॐ विष्णुवक्षस्स्थलस्थितायै नमः।
Om Vishnuvakshassthalasthitayai Namah।
Residing in Vishnu’s Chest
98.
विष्णुपत्नी
Vishnupatni
ॐ विष्णुपत्न्यै नमः।
Om Vishnupatnyai Namah।
Consort of Vishnu
99.
प्रसन्नाक्षी
Prasannakshi
ॐ प्रसन्नाक्ष्यै नमः।
Om Prasannakshyai Namah।
Lively-Eyed
100.
नारायणसमाश्रिता
Narayanasamashrita
ॐ नारायणसमाश्रितायै नमः।
Om Narayanasamashritayai Namah।
Sought Refuge in Narayana
101.
दारिद्र्यध्वंसिनी
Daridryadhwamsini
ॐ दारिद्र्यध्वंसिन्यै नमः।
Om Daridryadhwamsinyai Namah।
Destroyer of Poverty
102.
देवी
Devi
ॐ देव्यै नमः।
Om Devyai Namah।
Goddess
103.
सर्वोपद्रव वारिणी
Sarvopadrava Varini
ॐ सर्वोपद्रव वारिण्यै नमः।
Om Sarvopadrava Varinyai Namah।
Dispeller of all Distresses
104.
नवदुर्गा
Navadurga
ॐ नवदुर्गायै नमः।
Om Navadurgayai Namah।
All Nine Forms of Durga
105.
महाकाली
Mahakali
ॐ महाकाल्यै नमः।
Om Mahakalyai Namah।
A Form of Kali
106.
ब्रह्माविष्णुशिवात्मिका
Brahmavishnushivatmika
ॐ ब्रह्माविष्णुशिवात्मिकायै नमः।
Om Brahmavishnushivatmikayai Namah।
Trinity of Brahma-Vishnu-Shiva
107.
त्रिकालज्ञानसम्पन्ना
Trikalajnanasampanna
ॐ त्रिकालज्ञानसंपन्नायै नमः।
Om Trikalajnanasampannayai Namah।
Aware of all Past, Present and Future
108.
भुवनेश्वरी
Bhuvaneshwari
ॐ भुवनेश्वर्यै नमः।
Om Bhuvaneshwaryai Namah।
Supreme Deity

 

 

Tamil Version is available in this  Picture